A boltokhoz és különböző szolgáltatókhoz hasonlóan a patikák menetrendje is megváltozik az ünnepek alatt. Most szombaton - december 24-én - rövidített szombati munkarend szerint működnek majd, december 25-én és 26-án pedig az ünnepnapnak megfelelő ügyeleti, illetve készenléti szolgálatot látnak el a gyógyszertárak - derül ki a Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet tájékoztatásából.

A patikák bejáratánál jól látható helyen kell feltüntetni, hogy az adott patika mikor van nyitva, egyúttal ki kell írni a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyelet, illetve a készenlét kezdő és befejező időpontját. Emellett fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeleti, vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról - az adott településre, vagy megyénként akár kilistázva - a következő linken lehet tájékozódni: www.ogyei.gov.hu/gyogyszertarkereso/.