Kihallgatták és őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

A szerdai tragikus dunai balesetben a Hableány nevű hajóval ütköző szállodahajó kapitányát gyanúsítottként őrizetbe vették.
Csernátony Csaba, 2019. május 30. csütörtök, 21:48
Fotó: Napi.hu - Csernátony Csaba

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát - közölte csütörtök este a rendőrség.

A Margit hídnál szerdán 21 óra 5 perckor egy termes személyhajó és egy szállodahajó ütközött, a személyhajó drámai gyorsasággal elsüllyedt. A személyhajón a hatóságok rendelkezésére álló utaslista szerint összesen 35 fő tartózkodott, két magyar állampolgár - a hajó személyzete -, valamint 33 dél-koreai állampolgár. A balesetet követően a mentésben résztvevők hét főt kimentettek a vízből, és további hét személy holttestét találták meg, valamennyien a Koreai Köztársaság állampolgárai.

A vízi baleset körülményeinek tisztázása érdekében a BRFK igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el. A nyomozók szemlét tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A kutatásban közreműködők a 9-11 km/h sebességgel áramló vízben és Duna teljes Lánchíd alatti magyar partszakaszain továbbra is mindent megtesznek az eltűntként kezelt 21 személy felkutatása érdekében - olvasható a police.hu-n.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2019.05.31 08:44

Egyértelmü, hogy az ukrán-svájci kooprodukció orrhulláma eltolta a hableány farát jobbra amikor már mellette volt így az balra befordult a dózerezés alá - egymástól vagy 2 méterre voltak - mindkettő középen akart átmenni.

Eléggé evidensnek tünik, hogy az ukrán kapitány a hibás aki túl gyorsan ment.

Érdekes lehet még a másuk két pillér között szemből jövő hajó is . mintha eredetilag arra akart volna az ukrán menni de hirtelen meggondolta magát !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lordofearth, 2019.05.31 07:34

Egyértelműen az ukrán letaposta a kishajót, beledarálta a fenékbe. Brutális gyilkosság volt....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

radios, 2019.05.31 06:16

Annak az 1000 tonnás vasszörnynek nem ott kellett volna haladnia, ahol a városnéző kishajó ment,.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html