Hamarosan kényes kérdéseket tesz fel Önnek a háziorvosa - itt a figyelmeztetés

Megjelent a háziorvosi törzskartonok műszaki megvalósítása az Országos Alapellátási Intézet honlapján - vette észre a weborvos.hu. A betegek adatait tartalmazó törzskarton bevezetéséről szóló rendelet 2017 októberében lépett hatályba.
Szepesi Anita, 2018. május 3. csütörtök, 16:32
Fotó: Napi.hu

Az informatikai háttér megteremtésével megkezdődik a háziorvosi törzskartonok műszaki megvalósítása - írja a szakportál.

A lakosság egészségi állapotának felmérését célzó törzskarton 75 oldalas műszaki leírása szerint a beteg családi anamnézisét, krónikus betegségeit, műtéteit, a diagnosztikai beavatkozásokat, a kapott terápiákat, a rendszeresen szedett gyógyszerek leírását, és laboratóriumi eredményeit is részletesen tartalmazza. Rögzíti a dohányzási szokásait is.

Az egyéb kérdések között rákérdez a beteg életmódjára, munkakörülményeire, testi-lelki közérzetére, mentális állapotára, alkoholfogyasztására.

Az ilyen részletességű kikérdezést korábban több szakértő is aggályosnak tartotta a személyiségi jogok védelme miatt.

A törzskartont a háziorvosnak 2021 júliusáig kell feltöltenie.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

LCoder, 2018.05.06 09:52

Egy újabb tökéletesen felesleges dolog. Egy dolog hogy kérdez valaki valamit, másik hogy őszinte választ kap-e. Nos, nem fog.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html