Hamis papírokkal akart átjutni a határon - elkapták

Más nevére szóló személyi igazolvánnyal próbált átcsempészni Lökösházánál a határon egy török származású belga állampolgár egy török férfit - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap este a rendőrség honlapján.
Szepesi Anita, 2017. június 12. hétfő, 06:40
Fotó: Reuters

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen egy nemzetközi gyorsvonat utasai között jelentkezett belépésre a török állampolgár, aki az útlevélkezelőnek egy belga személyazonosító igazolványt adott át. A férfivel együtt  utazott egy török származású belga állampolgár - olvasható a rendőrség honlapján.

A rendőrök mindkét férfit alaposan ellenőrizték és megállapították, hogy a török állampolgár nem a saját nevére szóló irattal próbálta igazolni magát. A belga személyazonosító igazolványt a vele utazó férfi adta neki azért, hogy az államhatáron átjussanak. A Belgiumban élő 26 éves D. Hüseyn-t, aki a gyanú szerint Szerbiától segítette a török férfi útját, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.

HOZZÁSZÓLÁSOK