Hamis sportcipők lapultak a kamionban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Rajkánál állítottak meg egy kamiont, amely Szlovákiából hamis lábbeliket szállított volna 67 millió forint értékben egy budapesti címre. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás.
Napi.hu, 2015. március 12. csütörtök, 08:38
Fotó: Napi.hu

A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei Rajkánál ellenőriztek egy magyar rendszámú teherautót, amely a fuvarlevél szerint Szlovákiából szállított 17 ezer pár lábbelit Budapestre - adta hírül a NAV.

A jármű rakterében talált, vászonból készült sportcipőkről a pénzügyőrök feltételezték, hogy azok nem eredetiek, ezért szakértőt rendeltek ki. Az előzetes szakértői vélemény alapján a cipőrakomány a Converse védett márkajelzés ismertető jegyeit hordozza, amelyeket a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártottak, így azok alkalmasak a vásárlók megtévesztésére.

A NAV pénzügyőrei az összesen 13 ezer darab, mintegy 67 millió forint értékű hamis cipőt lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

unnortodox, 2015.03.12 16:51

..helyes ,sok kecó épül adózatlanul ..
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html