Handó előtt szabad az út az Alkotmánybíróságra

Az igazságügyi bizottság a kormánypárti képviselők igen szavazatával, az ellenzéki képviselők ellenszavazatával támogatta Handó Tünde alkotmánybíróvá történő kinevezését.
Rácz Gergő, 2019. október 29. kedd, 14:01
Fotó: MTI Fotó

A parlament igazságügyi bizottság a kormánypárti képviselők 8 igen szavazatával, a Jobbik és a DK képviselőjének ellenszavazatával támogatta Handó Tünde alkotmánybíróvá történő kinevezését - írja az MTI.

A meghallgatáson Handó azt mondta, hogy Alkotmánybíróként azon dolgozna, hogy erősödjön a rendes bíróságok és az Alkotmánybíróság egymás iránti bizalma, megértése, mert szerinte ahhoz, hogy jogbiztonság, joguralom lehessen, ez a fajta kiegyensúlyozottság minden jogkereső számára fontos lehet.

A testület ellenzéki képviselői kifogásolták, hogy Handót csak röviddel a bizottsági meghallgatást előtt jelölte a kormánypárt Stumpf István helyére, akinek lejár alkotmánybírói mandátuma.

Handó és a bizottságban ülő kormánypárti képviselők szerint minden jogszerű volt a jelölésben.

Az igazságügyi bizottság kedden meghallgatta Szalayné Sándor Erzsébetet, a nemzetiségek jogainak védelmét ellátó ombudsmanhelyettes-jelöltet is, és - nyolc igen, egy nem szavazattal, egy tartózkodással - támogatta ismételt megválasztását.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2019.10.29 16:13

Ezzel csak az az apró probléma, hogy ezek a pozíciók egy keresztényi esküt tartalmaznak,
hogy hazájuknak és népüknek igazságát szolgálják minden ügyben és nem egy vajdának a gátlástalan rablását tüzön vizen át
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kicsimari, 2019.10.29 15:44

Az Orbán Taki Mamija (takarító néni) már alkotmánybíró?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html