Hatalmas tűz van Jászberényben, több mint 12 órája dolgoznak a tűzoltók (frissítve)

Tűz ütött ki a jászberényi Jász-Plasztik Kft. nagy méretű üzemcsarnokában szerda éjjel, a tűzoltók azóta is az oltáson dolgoznak. (Frissítés: csütörtök estére sikerült megfékezni a lángokat.)
Szász Péter, 2021. január 21. csütörtök, 14:48
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel - A kép illusztráció.

Éjjel csaknem tizenöt tűzoltóautó érkezett már ki a jászberényi Necső telepre, ahol egy nagy méretű üzemcsarnok több ezer négyzetméteres része égett - írja a Katasztrófavédelem.

Később további autók érkeztek a helyszínre és hajnalban már hetven tűzoltó megfeszített munkájával sikerült a tüzet körülhatárolni.

A Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a terület nagysága miatt elhúzódó tűzoltási munkálatokra kell számítani. A jászberényi, a hatvani, a nagykátai, a szolnoki és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a tűzoltással párhuzamosan utómunkálatokat végeznek a helyszínen. Az egységek a még égő, izzó részeket három létrasugár és két vízágyú segítségével oltják.

A tűz a Jász-Plasztik Kft. csarnokában ütött ki a Necső telepen.

A szoljon.hu azt írja, hogy az egységek az egyik helyiségből három argon- és egy PB-gázpalackot hoztak ki, melyeket nem ért hőhatás. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok más tűzszakaszokra is átterjedjenek. A beavatkozók munkáját a fővárosból érkezett légzőbázis támogatta.

A helyszínen a fővárosi és a Heves megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett, de a levegőbe került égéstermék lakott területeket nem ért el.

Frissítés: a tüzet csütörtök este sikerült eloltani. Annak keletkezési okait még nem tárták fel.

HOZZÁSZÓLÁSOK