Határon túli katolikusok kaptak másfélmilliárd forintot

A kormány 1 milliárd 625 millió forintot juttatott - azonnali hatállyal - programjai megvalósítására a Szatmári Római Katolikus Püspökségnek - az erről szóló határozat a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2018. november 22. csütörtök, 13:48
Fotó: Pixabay - A kép illusztráció.

A támogatás az idei állami költségvetést terheli és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével jut el a püspökséghez. Több információt nem tartalmaz a határozat.

A püspökség honlapja és a Wikipedia szerint az egyházmegye székhelye Szatmárnémeti, mintegy 90 ezer, főleg magyar anyanyelvű hívőt szolgál ki. Az egri egyházmegyéből 1804-ben kiszakított és önállósított Szatmári egyházmegye Romániához került részeit tömöríti. Eredetileg Szatmár és Máramaros vármegyék mellett Ung, Ugocsa és Bereg vármegyét is magába foglalta, továbbá néhány Szabolcs vármegyei község is hozzá tartozott.  Jelenlegi megyés püspöke Schönberger Jenő.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.11.22 15:10

Az is nagy örömhír, hogy hazai katolikusokat rövidítenek meg, közben már rég lehagytak minket, már nekik kéne a koldusoknak fizetni, metronkat meg nem tudjuk felujítani, a kórházakban meg a folyosón halnak meg, mészáros meg orbán repülúőről jachtra vált és jódolgában márenem bír magával viszont töretlenül lop csak, honfitársait fikázza és egzisztenciájukra tör
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html