Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mediterrán ciklon érkezik, továbbá egy úgynevezett hidegcsepp (a magaslégkörben található, a környezeténél hidegebb légörvény) is észlelhető a Kárpát-medence felett. Ezek alakítják Magyarország időjárását a következő napokban - mondta a videóban Simon Gergő meteorológus.

Pénteken dél felől megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé havazás kezdődik, az éjszaka folyamán és szombaton egész nap folytatódik. Szombaton a keleti határnál vegyes csapadék is lehet, ezért ott fokozott figyelmet javasolnak a közlekedőknek.

Szombaton éjfélig a lehulló friss hó az ország déli, délkeleti felén általában 5-15 centiméter között lehet, a déli határvidéken helyenként 20 centiméteres hótakaró is kialakulhat. Az északabbra levő területeken 3-10 centiméternyi hó eshet. A legkevesebb hó az északnyugat határvidéken várható: ott maximum 3 centiméteres hóréteg alakulhat ki. A megerősödő északi, északkeleti szél a hóval borított tájakon főként az Alpokalján és északkeleten hordhatja a friss havat.

A havazás veszélye miatt Budapestre, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki szombatra. Borsod-Abaúj-Zemplén, Vas és Zala megyére a hófúvás veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Szombaton a hőmérséklet országszerte fagypont körül alakul. Az éjszaka folyamán 0 és mínusz 4 fok közötti minimumok várhatók - mondta Simon Gergő.

Vasárnapra virradóra nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, de a keleti megyékben folytatódhat a havazás. Intenzitása gyengül, általában maximum 5 centiméternyi friss hó hullhat. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében jelentősebb hóréteg is kialakulhat. A továbbiakban marad az erősen felhős idő havazással, hószállingózással - közölte a meteorológus.