Havazás: már elkezdődtek a korlátozások a közlekedésben

Nem közlekedhetnek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek a 82-es főúton Veszprém és Bakonyszentkirály között az intenzív havazás miatt - közölte Aradi Virág, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője kedden az MTI-vel.
Dzindzisz Sztefan, 2018. február 20. kedd, 11:02
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

Kerülőútnak a 83-ast javasolta Városlőd és Pápa felé. Helt Ákos, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője közölte, hogy több menetrend szerint közlekedő autóbusz is balesetet szenvedett Veszprém megyében a keddi havazásban. A 77-es úton Tapolca és Monostorapáti között, Hegyesdnél összeütközött egy autóbusz és egy személygépkocsi. Az autóban utazó két embert a mentők kórházba vitték, a busz 19 utasa nem sérült meg.

Külsővaton egy autóbusz villanyoszlopnak ütközött reggel kilenc óra előtt, az oszlop kicseréléséig mintegy ötven háztartásban szünetel az áramszolgáltatás - tette hozzá a szóvivő. (Időjárás: ez csak rosszabb lesz - kiadták az újabb figyelmeztetést.)

Szintén ebben az időszakban Pécsely és Barnag között, valamint a 73-as főúton Veszprém és Csopak között is letért az útról egy-egy menetrend szerinti autóbusz. A járműveket a tűzoltók vontatták vissza az úttestre.

Fotó forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna

HOZZÁSZÓLÁSOK