Hiába kopogtat a hivatal, a budapestiek nem válaszolnak

Egy hétnél is kevesebb van hátra a mininépszámlásából, amely október elején indult. A mikrocenzus mintegy félmillió háztartást érne el, a budapesti részvétel egyelőre alulmúlja a várakozásokat - írja szerdai számában a Lokál.
MTI, 2016. november 2. szerda, 07:58
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

Az október elején meghirdetett népszámlálás kérdőíveinek több mint háromnegyede érkezett eddig vissza a statisztikai hivatalhoz - mondta Németh Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elnökhelyettese. Vidéken időarányosan jól áll az összeírás, Budapesten viszont elmarad az eredmény az előzetes várakozásoktól: péntek reggelig a kijelölt közel 80 ezer címből 53 ezerben fejeződött be az összeírás.

Az elnökhelyettes elmondta, úgy becsülték, hogy interneten a fővárosi háztartások 30 százaléka küldi majd be a válaszait, ehhez képest végül 25 százalékuk tett így. Németh Zsolt közölte azt is, hogy a KSH mindent megtesz annak érdekében, hogy felpörgesse az adatok beérkezését, így például mintegy százzal növelik a budapesti összeírók számát, ezzel is megtámogatva a terepen dolgozók munkáját.

A november 8-áig tartó, mikrocenzus néven futó felmérés során 440 ezer háztartást szeretne megkérdezni a KSH.

A mikrocenzusról itt és itt írtunk bővebbe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

tarTosPista, 2016.11.02 15:06

Bürokráciacsökkentés mi?
Hazug fidesz-kdnp!
Nem elég, hogy az ország feléből csórit csinált, még állandóan molesztálja is a népet.
Amúgy is mindig mindent be kell jelenteni. A lakcímről is tudják, hogy mekkora lakások, azok nem változtak.
Mi a f@sznak b@szogatják állandóan a népet? Mocskos getzik!
A Cinege utcában volt népszámlálás? Biztos.
qrvaország!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html