Hidegbetörés érkezik - OMSZ-előrejelzés

Mostanra lehűlt a levegő, bár a napi átlaghőmérséklet még mindig több fokkal magasabb, mint az évszakos átlag. Két lehűlési hullám alakítja most időjárásunkat, a második vasárnap este-hétfő reggel érkezik.
Szász Péter, 2018. november 15. csütörtök, 17:16
Fotó: Shutterstock

Pénteken jobbára napos, gyengén gomolyfelhős idő várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 8 és 13 fok között várható.

Szombaton északon többnyire derült, délen változóan felhős lesz az ég, emellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható. Az északkeleti szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között várható.

Vasárnap eleinte változóan felhős lesz az ég, majd észak felől erősen megnövekszik a felhőzet, de estig csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között várható.

Hétfőn gyakran lesz erősen felhős az ég, szórványosan valószínű zápor, hózápor. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1 és -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK