Hirtelen megváltozik az időjárás augusztus 20-án

Augusztus 20-ra minden jel szerint hidegfront hoz lehűlést, szelet és záporokat, zivatarokat, amely a szabadtéri programokat is megzavarhatja - adta hírül az Időkép.hu.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 15. kedd, 18:51
Fotó: Unsplash

Augusztus 19-én szombaton délután északnyugat felől előreláthatólag egy hidegfront érkezik, mely vasárnap is alapvetően meghatározhatja időjárásunkat - olvasható a portálon.

Szombaton eleinte még sok napsütésre készülhetünk. 29-35 fokokat mérhetünk, majd késő délután északnyugat felől egy hidegfront érkezik záporokkal, zivatarokkal, erős, viharos északnyugati széllel, lehűléssel.

20-án Vasárnap nyugatról a középső országrészbe ér a tartósabban felhős idő: várhatóan estig eső, záporok, zivatarok lehetnek. A hőmérséklet is jelentősen visszaesik a szombatihoz képest: élénk, erős szélre, s mindössze 16-24 fokokra számíthatunk.

A fővárosban is felhős, záporos-zivataros időjárás előjelei mutatkoznak, viszont délutántól csökkenhet a csapadékhajlam, így az esti tűzijáték idején már nyugodtabb körülmények várhatják az eseményre látogatókat, a napközben élénk, erős északi szél is mérséklődhet valamelyest addigra.

Hétfőtől azonban újabb melegedésre számítanak.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK