Hogy áll az iskolák államosítása?

Összesen 437 önkormányzattal már a megállapodás végénél járunk az iskolák működtetésének átvétele kapcsán, a végső simításokat végezzük a szerződéseken – mondta Pölöskei Gáborné, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) elnöke a Magyar Időknek.
Napi.hu, 2016. november 16. szerda, 08:04
Fotó: Napi.hu

Valamennyivel több mint húsz esetben még nincs megállapodásközeli helyzet, három önkormányzat - ebből az egyik Budaörs - pedig jelezte, hogy nem akarja a szerződéseket aláírni.

A tárgyalások folyamatosak, tudjuk tartani az ütemet, december közepére megtörténik az iskolák működtetésének átvétele - mondta az elnök.

November 30-ára alapító okirati szinten létrejön az 58 tankerületi egység a székhelyekkel, és feláll a szükséges apparátus. A tankerületeknek múlt héten kellett az iskolákkal közösen megtervezett 2017-es költségvetési tervet megküldeni a központnak, jelenleg ezeket tekintik át. Megvizsgálják például azt, hogy történt-e túltervezés, és amennyiben igen, az minek tulajdonítható. A cél, hogy január 1-jére valamennyi tankerületi egységnek elfogadott költségvetése legyen - írta a lap.

HOZZÁSZÓLÁSOK