Home office-ban dolgozik? Akkor erről tudnia kell!

A munkáltatónak meg kell győződnie, hogy a dolgozói rendelkeznek a távmunkához szükséges feltételekkel, amiről akár személyesen is megbizonyosodhat - hívja fel a figyelmet a Bán és Karika Ügyvédi Társulás. Az otthoni munkavégzés szabályozását célzó friss kormányrendelet alapján a foglalkoztató már nem dönthet egyoldalúan a home office bevezetéséről.
Domokos László, 2020. november 29. vasárnap, 07:40
Fotó: Getty Images

Az otthoni munkavégzés kapcsán bevezetett átmeneti szabályozások mellett sem lehet megfeledkezni arról, hogy a könnyítések mellett vannak alsóbb szintű jogszabályok és részletszabályok, amelyeket változatlanul be kell tartani.

Ezen előírások többek közt a munkahelyi szék és a munkatér méreteit, sőt még a szükséges fényforrások paramétereit is meghatározzák. A feltételek teljesülését a munkáltatónak ellenőriznie kell, és kötelező meggyőződnie arról, hogy adottak a távoli munkavégzéshez szükséges körülmények a beosztottak számára.

Erről a foglalkoztató akár személyesen is megbizonyosodhat vagy kérhet a helyszínről fotókat. A cég nyilatkozatot is igényelhet az alkalmazottól, amelyhez a munkavállaló által készített képeket is bekérhet.

A foglalkoztatók számára a távmunkavégzés friss veszélyhelyzeti szabályozása valóban rugalmasságot biztosít, amelynek egyik fontos eleme, hogy nincs szükség a munkaszerződés módosítására annak alkalmazásához. Fontos tudni, hogy a távmunka elrendelésének szabályai eltérnek a tavaszi intézkedésektől. Míg tavasszal egyoldalúan is elrendelhette a foglalkoztató a távmunkavégzést, addig a mostani vészhelyzethez kapcsolódó intézkedések hatására a munkáltató és a munkavállaló megállapodással dönthetnek a home office mellett - mondta Nyitrai Tibor, a Bán és Karika szakértője.

A távoli munkavégzésre vonatkozó közös megállapodás részleteit nem határozza meg a jelenlegi szabályozás, azonban a későbbi vitás helyzetek elkerülése érdekében érdemes minden részletet írásba foglalni. Így későbbi vitás helyzetben sem kell tartani kellemetlen, akár súlyos pénzügyi következményektől.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

MaTar, 2020.12.01 09:27

Ebben a kérdésben győztek a jogászok! Lehet milliókért 50 oldalas szerződéseket gyártani, ugyanazon szöveggel. A bedolgozói munka, az elektronikus eszközökkel végzett, azaz a távmunka, szabályai az érintetteknek mindig egyértelműek voltak. A munkáltató felelt az általa biztosított eszközökért, a dolgozó a munka eredményért. Ugyancsak egyértelműek az üzemi baleset, a foglalkozási betegség ilyen munkára vonatkozó szabályai. Csak azoknak a szervezeteknek a szakmai tudása kopott, meg alkalmassága szűnt meg, amelyeknek ezeket alkalmazni kell. Ez utóbbit láthatjuk a COVID19 megbetegedések esetében is. Sem az orvosok, sem a járási hivatalok nincsennek tisztában feladataikkal, vagy nem ismerik, vagy lazán mellőzik a rájuk vonatkozó előírásokat. Valószínű hamarosan erre is lesz majd speciális rendelet, amit ugyanúgy nem kell végrehajtani, mint a most hatályban levőket.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

efi99, 2020.11.30 17:09

Ez aztán életszerű. Ilyen az elmúlt 2000 évben biztos nem történt. Ha valaki önként vállalja a HO-t ugyan mi köze van a munkáltatónak ahhoz, hogy az ágyból, a pincéből vagy a kádból dolgozom-e? A lényeg, hogy a meló legyen meg. Jóhogynem még dresscode-ot is előír otthonra.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2020.11.29 12:57

Csökkenő magyar bürokrácia, a főnök lassan házkutatást tarthat.
qrvaország
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html