Új harckocsikat vesz a honvédség

Új harckocsikat és önjáró tüzérségi lövegeket szerez be a Magyar Honvédség - írja az MTI.
Szabó Zsuzsanna, 2018. december 19. szerda, 12:09
Fotó: Reuters

Az erről szóló szerződést szerdán írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban Ralf Ketzel, a Krauss-Maffei Wegmann ágazati igazgatója, Holger Lenz, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoport ágazati kereskedelmi igazgatója, és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója.

A Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal kötött szerződés értelmében 44 darab új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelő harckocsival és 24 darab önjáró löveggel, valamint az ezekhez tartozó kiegészítő eszközökkel és szolgáltatásokkal gyarapodik a Magyar Honvédség.

Az új beszerzésekkel nem csupán az eszközök darabszáma növekszik, hanem a honvédség harci képességei is javulnak. A Leopard 2 harckocsik és PzH 2000 önjáró lövegek a hagyományos és az aszimmetrikus hadviselésben egyaránt alkalmazhatók.

A rendezvényen elhangzott: a haderő megerősítésének és harci képességeinek további fejlesztése keretében a légierő megerősítése után most a szárazföldi haderőnem megerősítése következik.

Az aláírást megelőzően Benkő Tibor honvédelmi miniszter udvariassági látogatáson fogadta Frank Haunt, a cég vezérigazgatóját. Benkő hangsúlyozta: a magyar és a német haderő között régóta jól működő és szerteágazó kapcsolat van, amit most megerősítettek. Mint mondta, hogy a kormány és a honvédelmi tárca eltökélt abban, hogy egy erős Magyar Honvédséget építsenek fel.

Ehhez, a katonákon kívül, 21. századi modern haditechnikára is szükség van. Arra törekszenek, hogy kiváló eszközöket adjanak a kiválóan felkészített katonák kezébe. Olyan eszközöket, amelyet megbízható partnerek gyártanak - tette hozzá. A vezérigazgató azt mondta: a 180 éves múlttal rendelkező müncheni székhelyű gyár referenciája a német haderő.

A minőség az, amikor a katonák visszatérnek a műveleti területről, és ez többek között az általuk gyártott haditechnikai eszközöknek köszönhetik - idézte jelmondatukat Frank Haun. Egyetértettek abban, hogy hosszú távú, jól prosperáló együttműködésre törekszenek.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.12.19 13:39

És milyen logo lesz a harckocsin?
AUDI, VW, SUZUKI?
Mert az állam olyan márkájú gépjárműveket részesít előnyben beszerzéskor, amilyeneket itt is gyártanak.
Kiemelt partnerük a Porsche Hungaria és a SUZUKI.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

terabit, 2018.12.19 13:08

Airbus, Leopard, csupa EU-s harceszköz beszerzés, már várom Cornstein demokráciaféltő aggódását....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html