Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A júliusi és augusztusi hónapban - az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően - közrendvédelmi szakterületen tapasztalatot szerzett magyar rendőrök segítenek horvát kollégáiknak a tengerpart idegenforgalmilag frekventált övezeteiben. A közös járőrszolgálat során Zadarban és Pulán, valamint a környékbeli településeken, jellemzően a közterületeken, a strandok környékén lesznek jelen. Alkalmanként - a környék szigetei körül a hajózási útvonalakra figyelemmel - parti járőrözést is ellátnak a magyar rendőrök, írják a rendőrség honlapján.

Az elmúlt években a magyar rendőrök által végrehajtott intézkedések közül a turisták részére adott felvilágosítások, útbaigazítások, illetve figyelmeztetések voltak jellemzőek a közlemény szerint. De közlekedési baleset esetén is közreműködnek az ügyintézésben, a nyelvi nehézségek leküzdésében.

A magyar rendőrök a segítségre szoruló nyaralók számára a nap 24 órájában elérhetőek. Amennyiben segítségre van szüksége, hívja Zadarban és környékén a +36-30-660-2864, míg Pulán és vonzáskörzetében a +36-30-660-2914 telefonszámot. (Az uniós roamingszabályozás értelmében a számok hazai tarifával hívhatók.)

A fotó forrása: Police.hu.