A cég azt közölte, hogy a január végével záródott pénzügyi első negyedévében adózott eredménye 1,1 milliárd dollárra, részvényenként 83 centre emelkedett az egy évvel korábbi 700 millió dollárról, részvényenként 46 centről - írja az MTI.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos nyereség 65 centről 92 centre nőtt.

A HP Inc. negyedéves bevétele 7 százalékkal, 15 milliárd 646 millió dollárra bővült az egy évvel korábbi 14 milliárd 618 millió dollárról.

A szakértők alacsonyabb, 66 cent, egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredményre és szerényebb, 15 milliárd dollár bevételre számítottak.

A negyedévben a személyi számítógépek eladásából származó bevétel 7 százalékkal, 10 milliárd 603 millió dollárra emelkedett, miközben a notebook értékesítésből származó bevétel 23 százalékkal, 7,37 milliárd dollárra ugrott, az asztali számítógépek értékesítése ugyanakkor 18 százalékkal, 2,4 milliárd dollárra csökkent.

A printerek értékesítéséből szármató bevétel ugyancsak 7 százalékkal, 5,04 milliárd dollárra emelkedett.

A HP Inc. a februárral indult folyó negyedévre 84-90 cent egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredményre számít, a szakértők csupán 61 centre.

A Hewlett-Packard Company amerikai multinacionális információtechnológiai társaság 2015-ben vált szét két önálló vállalattá: a jogutód HP Inc. viszi tovább az alaptevékenységet, a személyi számítógép és a nyomtató üzletágat, míg a szerver és a vállalati szolgáltatások üzletágat a Hewlett-Packard Enterprise.