Ha ez a forgatókönyv valósul meg, valószínű, hogy pénteken egy új MNB-alelnök neve hangzik még el, mégpedig Balog Ádámé, aki jelenleg a nemzetgazdasági tárca (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára. A lap egyik, NGM-nél dolgozó forrása szerint Matolcsy állítólag azért is tartaná őt jó választásnak, mert agilis és "fiatalkori önmagát" látja benne. Ezek szerint Balog veheti át a március végén távozó Karvalits Ferenc posztját, míg Király Júlia helyére (akinek mandátuma július elején jár le) majd csak később jelölnek alelnököt.

A miniszterelnökhöz közeli források azt is "szinte száz százalékra" mondták, hogy Varga Mihály IMF-tárgyalásokért felelős miniszter kerül az NGM élére. A tárcánál úgy tudják, Cséfalvay Zoltán marad a parlamenti államtitkár, Naszvadi György, az államháztartásért felelős államtitkár - aki a kormányban a tárcák legkeményebb tárgyalópartnere, a minél kevesebb kiadás híve - viszont visszavonulhat, hiszen lassan eléri a hetvenedik életévét.

A parlamenti folyosón lehet olyat is hallani a Népszabadság szerint, hogy Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az NGM-hez kerül. Az első Orbán-kormányban a pénzügyminiszter Varga mellett Tállai volt az adóügyekért felelős államtitkár.