Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, a Dunántúl nyugati részén lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan várható eső, zápor. Többnyire mérsékelt marad a változó irányú szél. A hőmérséklet délután 6 és 11, késő este 3 és 8 fok között alakul.

Keddre virradó éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak a Dunántúlon lehet szakadozottabb a felhőzet. Kezdetben az Alföldön, majd a Nyugat-Magyarországon is előfordulhat kisebb eső, zápor. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.

Kedden közepesen és erősen felhős időszakok mellett a legtöbb helyen napsütésre is számíthatunk. Elszórtan várható eső, zápor, délután, este délnyugaton egy-egy zivatar is lehet. A Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között valószínű.

Szerdán közepesen és erősen felhős időszakok, illetve területek váltakoznak. Szórványosan előfordulhat eső, zápor. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Csütörtökön túlnyomóan borult égre számíthatunk, többfelé várható eső, zápor. A nyugatira forduló szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 13 fok között alakul, nyugaton az alacsonyabb, keleten a magasabb értékekkel. (Nem mindenkinek jár a 12 ezer forint téli rezsicsökkentés.)

Pénteken eleinte túlnyomóan borult lesz az ég, majd fokozatosan felszakadozik, csökken a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél napközben megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.

A kép forrása: Szász Péter/Napi.hu