Szárazak a források, de egymillió fát ültetnek a magyar nemzeti parkban

A kevés téli csapadék miatt nem indultak meg az időszakos források a Bükkben, viszont a hegységben mind a három kisvasút jár, és hamarosan egymillió facsemetét ültetnek el.
Szabó Dániel, 2019. március 23. szombat, 16:21
Fotó: Pixabay

A hétvégén hiába igazi kiránduló időjárás várja a természetbarátokat a Bükkben, az év ezen szakában megszokottól eltérő az erdő képe a Bükkben. Mivel az idei télen a szokásosnál jóval kevesebb csapadék hullott ebben Magyarországon - az OMSZ legutóbbi összesítése alapján sokfelé 50-100 százalékkal maradt el a mennyisége az átlagtól - nem indultak be az időszakos tavaszi források ezen a területen sem. Az Egererdő Zrt. is arról tájékoztatta a Magyarmezőgazdaság.hu-t, hogy a hegység lábánál tavasszal előtörő időszakos források nem aktívak.

Viszont jó híreket is közölt az erdőgazdaság: márciusban elindult a csemeteültetés, amely során több mint egymillió növényt ültetnek el az erdőművelők a területen. Az erdészet által kezelt erdőkben -a terepviszonyok miatt - ez a munka csak kézzel, ékásóval végezhető. Ezzel a munkával is garantálják az erdők hosszú távú fennmaradását!

A kirándulókat pedig a források helyett kárpótolhatja az, hogy az Egererdő Zrt. mindhárom kisvasútja elindult, sőt, közeleg a Nyuszivonat, az erdészet húsvéti programja. Április 21-én a Mátravasút ünnepi járataira várják a családokat, április 22-én pedig két helyszínen, Szilvásváradon és Felsőtárkányban lesz húsvéti rendezvény.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Panzerkraftwagen_Drei, 2019.03.23 18:44

Nem a csapadék volt kevés, hanem a gátlástalan mutyielvtársak kiirtották az erdőket, igy nincs ami felfogja a csapadékot. Az egymillió ültetendő facsemete csak a töredéke annak a gátlástalan erdőirtásnak amit a mutyielvtársak véghezvittek az elmúlt években, felélve, utolsó koncként, környezetünket és erdeinket, miután minden mást már elloptak ezek a gátlástalan tolvaj mutyielvtársak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html