Szélvihar: figyelmeztetést adott ki a Főpolgármesteri Hivatal is

Karácsony Gergely főpolgármester az autósokat és a gyalogosokat is arra kéri, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek - tájékoztatta a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-t.
Szabó Zsuzsanna, 2020. február 10. hétfő, 15:31
Fotó: Napi.hu

"Az esetleg leszakadó ágak, hulló cserepek miatt körültekintően válasszanak parkolóhelyet". Fokozott óvatosságra van szükségük a mozgásukban korlátozottaknak, az időseknek és a kisgyermekkel közlekedőknek is - figyelmeztet a Főpolgármesteri Hivatal.

A főpolgármester utasítására a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság folyamatos kapcsolatban van az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal - olvasható a közleményben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat többek között Budapestre és Pest megyére is másodfokú figyelmeztetést adott ki viharos szél veszélye miatt. A széllökések ereje délutánig az ország nagy részén meghaladhatja a 60-75, a Dunántúlon, kisebb eséllyel néhol a Duna-Tisza közén a 80-90 kilométer per órát. Délután hidegfront érkezik. A legerősebb lökések sok helyen várhatóan elérik a 70-90, elsősorban az Észak-Dunántúlon a 80-100 kilométer per órát.

Az aktuális veszélyjelzések folyamatosan nyomon követhetők az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján - tették hozzá.

HOZZÁSZÓLÁSOK