Megint komoly dugó van a déli határokon

Torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyek ki- és belépőoldalán vasárnap délelőtt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Huber Krisztián az MTI-t.
Szabó Dániel, 2018. augusztus 5. vasárnap, 09:21
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A röszkei autópálya-átkelő kilépőoldalán a személygépkocsiknak három, a buszoknak két órát kell várakozniuk, a belépőoldalon a személyautóknál egy-, a buszoknál háromórás a sor.

A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen a kilépőoldalon két-, a belépőn egyórás a várakozás a személygépkocsival utazóknak - tudatta a főhadnagy.

Szintén erős a forgalom a röszkei és az ásotthalmi közúti határátkelőhelyen, ahol a ki- és a belépőoldalon is fél-, egyórás várakozásra számíthatnak az utazók.

Az utazóknak Szerbia felé érdemes a tiszaszigeti, a bácsalmási, bácsszentgyörgyi vagy hercegszántói közúti határátkelőhelyet igénybe venniük, a Romániába tartók használhatják a nagylaki vagy a battonyai közúti határátkelőhelyet, ahol rövidebb a várakozás vagy nincs sor.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség aloldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Jövő héten sok helyen szerveznek ellenőrzéseket a rendőrök.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK