Nettó 200 ezer már az átlagfizetés

Novemberben a bruttó átlagkereset 285 800 forint volt, 8,2 százalékkal nőtt egy év alatt, miközben a nettó átlagkereset a személyi jövedelemadó szabályainak változása miatt 9,8 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Októberben 5,4 százalékkal nőttek a bruttó és 7,0 százalékkal a nettó átlagkeresetek.
MTI, 2017. január 20. péntek, 09:02
Fotó: Napi.hu

A családi kedvezményt is figyelembe véve 197 200 forintra becsülhető a novemberi nettó átlagkereset - fűzte hozzá a jelentés.

A közfoglalkoztatottak nélkül számolva az átlagos bruttó kereset meghaladta a 300 ezer forintot, a nettó pedig átlépte a 200 ezer forintos küszöböt, és 10,0 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

A vállalkozásoknál 7,1 százalékkal nőttek a bruttó és 8,7 százalékkal a nettó keresetek, míg a költségvetési szférában foglalkoztatottaknál 10,5, illetve 12,2 százalékos volt a bruttó és a nettó keresetek éves emelkedése tavaly novemberben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ablakzsiraf, 2017.01.20 11:18

@_Jhony:
Összehívtam egy közgazdasági konzíliumot és 2 nap éjjel-nappali tanakodás után arra jutottunk, hogy valószínűleg nem mindenki az átlagbért keresi, így előfordulhat, hogy te valami fatális tévedés okán az átlag alatti bért kapod. Az észrevételünket jeleztük a KSH felé, aki megígérte hogy kivizsgálja a problémát és az átlagbért csökkenteni fogja 40 ezer Ft-al.

Jótanács: kérj fizetésemelést, vagy válts munkahelyet.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

_Jhony, 2017.01.20 10:31

Érdekes akárhányszor olvasom az átlagkeresetekről szóló cikkeket valahogy mindig van egy olyan 40 ezer Ft-os külömbség az én részemről mínuszban az átlaghoz képest! Pedig az nem lehet hogy a statisztika téved!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html