Húszmilliárd forint landol a Citadellán

A kormány 20 milliárd forintot hagyott jóvá a fővárosi Gellérthegyen lévő Citadella felújítására. Az épületben lesz a Magyar Szabadságharcosok Múzeuma és a projekt része a Citadella-sétány megújítása is.
Németh Géza, 2020. november 25. szerda, 10:22
Fotó: Napi.hu

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a 20 milliárd forintot két részre bontja. Az idei központi költségvetést 16 milliárd forint  terheli, a maradékot a 2022-es büdzsé tartalmazza majd.

A jogszabály visszautal a kormány július 10-i határozatára, amely először tartalmazta a Magyar Szabadságharcosok Múzeuma létrehozását és a Citadella-sétány megújítását. Az előbbihez szükséges a Citadella épületének helyreállítása, valamint épületgépészeti és belsőépítészeti korszerűsítése.

A projekt megvalósítása érdekében a kormány utasította a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt-t, hogy hozza létre a 100 százalékban a tulajdonában álló Citadella Vagyonkezelő Kft.-t. A munkálatok előkészítésére júliusban 2,5 milliárd forintot hagyott jóvá a kormány. Szeptemberben a Citadella felújítására 20 milliárd forint keretösszegű közbeszerzést írt ki a Várkapitányság Integrált Területfejlesztési Központ Nonprofit Zrt.

HOZZÁSZÓLÁSOK