Kedd estig általában gomolyfelhős, napos idő várható, de a keleti országrészben lesznek erősebben felhős körzetek is. Főként a Duna vonalától keletre fordulhat elő elszórtan zápor, helyenként zivatar. A szél többfelé megerősödik, a Zemplén térségében viharossá is fokozódik, de zivatarok környezetében is lehetnek viharos széllökések. Főként délkeleten rövid idő alatt 20-25 mm feletti csapadék is lehullhat. A zivatarok az esti, késő esti órákra fokozatosan megszűnnek - írja honlapján az intézet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul. Késő estére 20 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet. A hajnali órákra általában 15 és 20 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán alapvetően napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyből a Dunától keletre, illetve az Alpokalja térségében helyenként zápor, zivatar kialakulhat.  Elsősorban az ország keleti részén, illetve a nyugati határ mentén fordulhat elő néhol dörgés, villámlás. Zivatart egy-egy helyen 60-70 km/órát elérő széllökések, kisebb méretű jégszemek kísérhetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de kisebb körzetekben 12, 14 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Csütörtökön a sok napsütés mellett gomolyfelhő-képződés várható. Szórványosan valószínű zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, zivatarban viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Csütörtökre az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki Pest, Bács-Kiskun, Heves, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megyékre hőség miatt. A hőhullám pénteken is folytatódik.

Címlapkép forrása: Shutterstock