Időjárás: kaptunk egy jó hírt

Közép-Európa és így a Kárpát-medence időjárását ismét anticiklon alakítja a következő napokban. Száraz, egyre melegebb levegő áramlik fölénk, csapadékra néhány napig nem kell számítani, és a hőmérséklet is egyre több helyen emelkedik 30 fok közelébe a délutáni órákban - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.
K. Kiss Gergely, 2018. augusztus 27. hétfő, 18:08
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Hétfő este általában derült lesz az ég, csapadék nem lesz. Hajnalban egy-két helyen sekély köd képződhet. Gyenge lesz a légmozgás. Hajnalra általában 10 és 15 fok közé csökken a hőmérséklet, de a Nyugat-Dunántúlon 8, 9 fok is lehet.

Kedden általában derült, napos, vagy legfeljebb gyengén gomolyfelhős, csapadékmentes idő várható. Az északnyugati szelet napközben élénk széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15 fok között alakul, a Nyugat-Dunántúlon lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között várható.

Szerdán napos idő várható kevés gomolyfelhővel, csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között alakul.

Az OMSZ veszélyjelzést nem adott ki az elkövetkező napokra.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK