Kedd reggelig délen, illetve a Tiszántúlon még többnyire erősen felhős lesz az ég, de ott is egyre kevesebb helyen valószínű hószállingózás, kisebb havazás. Északon, északnyugaton általában gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég, csak helyenként fordulhatnak elő pára-, illetve ködfoltok. Kedden délelőtt a Tiszántúlon még erősen felhős lesz az ég, másutt néhány órára kisüt a nap.

Reggel még a keleti határ közelében lehet gyenge havazás, majd átmeneti szünet után késő délutántól északnyugat felől vegyes halmazállapotú csapadék érkezik: északon jellemzően gyenge havazás, északnyugaton, nyugaton havas eső, eső, néhol ónos eső is előfordulhat. Ma az északkeleti, kedden a délnyugati szelet kísérik helyenként élénk lökések.

A hőmérséklet hajnalban az ország délkeleti felén 0, -5, másutt -5, -8 fok között alakul, a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden -1 és +4 fok között várható, a naposabb helyeken lesz a melegebb - írják a meteorológusok.

Szerdán felszakadozik a felhőzet, eleinte még több helyen várható havazás, északnyugaton havas eső, ónos eső is lehet, majd napközben felhőátvonulások lesznek, és egyre inkább a keleti tájakon valószínű gyenge havazás, hózápor. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, az Észak-Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható.

Csütörtökön felhőátvonulások várhatók sok felhővel,kevés napsütéssel. Több helyen alakulhat ki havazás, hózápor. Az északnyugati szél megerősödik, főként a középső országrészben és a Dunántúlon viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -9, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +3 fok között várható.