Az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap, de az északkeleti országrészben tartósan borult, párás marad az idő. Este nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, mindeközben a nap folyamán megmaradó rétegfelhőzet tovább terjeszkedik, azonban számottevő csapadék nem alakul ki.

Pénteken zömmel erősen felhős, borult, párás lesz az idő, de délután a nyugati területeken már vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Csapadékra késő délutántól kell készülni az északkeleti megyékben jellemzően gyenge eső formájában, de az északi, északkeleti határ közelében átmenetileg ónos eső, illetve a magasabban fekvő helyeken havas eső, havazás is kialakulhat.

Péntek délelőtt élénk lesz a délnyugati szél a déli országrészben. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2, +4 fok között alakul, de északkeleten az átmenetileg derült részeken -5, -6 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken jobbára 5 és 14 fok között alakul, de az északkeleti megyékben 5 fok alatt is maradhat.

Szombat éjjel és délelőtt általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól már csökkenhet az erősen felhős területek aránya, hazánk nagy részén kisüthet hosszabb-rövidebb időre a nap. Az éjszakai és a délelőtti órákban főleg egy északnyugat-délkeleti sávban elszórtan előfordulhat kisebb eső, reggelig néhol ónos eső sem kizárt. Délutántól már nem valószínű csapadék. Estétől ismét sokfelé képződhet köd. Az Észak-Dunántúlon helyenként megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +4, a csúcshőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, ezen belül délnyugaton mérhetik a magasabb értékeket, ugyanakkor a tartósabban felhős, párás részeken 3, 6 fok valószínű.

Vasárnap éjjel, reggel sokfelé számítani kell ködre, illetve rétegfelhőzetre, amelynek nagy része napközben feloszlik. Emellett délelőtt kevesebb, délután több helyen hosszabb-rövidebb napsütés is várható. Estétől ismét kialakulnak és terjeszkednek a ködfoltok. Számottevő csapadék nem valószínű, de elvétve előfordulhat szitálás. Helyenként megélénkül a déli, délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +4, a maximum-hőmérséklet általában 7 és 14 fok között alakul, de a tartósabban ködös helyeken csupán 3, 6 fokot mérhetnek - írják a meteorológusok.