Megérkezett a friss időjárási előrejelzés

Változóan felhős, napos jellegű időre számít az OMSZ egész hétvégére. Lényeges változás továbbra sem várható időjárásunkban. Vasárnap az ilyenkor szokásosnál néhány fokkal melegebb, változóan felhős időt jeleznek előre, a legtöbb helyen többórás, helyenként szűrt napsütéssel.
K. Kiss Gergely, 2018. szeptember 8. szombat, 14:24
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

Szombaton a délutáni óráktól az ország északkeleti harmadán helyenként erősebben megnövekszik a felhőzet, másutt gomolyfelhős, napos idő valószínű. Az Északi-középhegységben, a Nyírségben zápor, egy-egy zivatar is lehet. Éjszaka már nem valószínű csapadék, de északkeleten még felhősebb körzetek is lesznek. Megélénkül, a Nyírségben, a Nyugat-Dunántúlon megerősödik az északi, északnyugati szél. A hőmérséklet kora délután 23 és 28, késő este 14 és 22 fok között várható. Hajnalra többnyire 8 és 16 fok közé csökken a hőmérséklet.

Vasárnap napközben változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett mindenütt számíthatunk napsütésre. Keleten, északkeleten néhol még zápor kialakulhat. Megélénkül, a Nyírségben meg is erősödik az északi, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16 fok között alakul, a magasabb értékek a nagyvárosokban, vízpartokon lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Hétfőn gomolyfelhős, túlnyomóan napos idő várható, csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16 fok között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 27 fok körül alakul.

Képünk forrása: Napi.hu/Szabó Zsuzsanna

HOZZÁSZÓLÁSOK