Havazás érkezik a hétvégén

Szombaton az ország nagyobb részén folytatódik a borult, párás, ködös idő. A Nyugat-Dunántúlon késő délutántól havazás kezdődik - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. január 17. péntek, 15:35
Fotó: Getty Images

Szombatra virradó éjszaka többnyire erősen felhős vagy borult, párás, több helyen ködös idő várható, de főként a középső tájakon szakadozások lehetnek. Hószállingózás, szitálás, ónos szitálás előfordulhat. A délkeleti szél jobbára mérsékelt marad, de Sopron térségében időnként megélénkül a délkeleti szél. Hajnalra általában 0 és -7 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton többnyire borult, párás, több helyen ködös idő várható, csak helyenként - főként a magasabban fekvő helyeken és keleten, délkeleten - süthet ki hosszabb-rövidebb időre a nap. Hószállingózás, ónos szitálás, szitálás, délutántól a Nyugat-Dunántúlon havazás, havas eső is előfordulhat. Jobbára mérsékelt marad a légmozgás, de a középső tájakon néhol megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában -2 és +2 fok között alakul, de ahol kisüt a nap, ott ennél pár fokkal enyhébb lehet az idő.

Vasárnap jobbára erősen felhős vagy borult, keleten párás, foltokban ködös időre számíthatunk. Főként a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén több helyen gyenge csapadék: eleinte főként havazás, hószállingózás, de Sopron körül már hajnalban, a Nyugat-Dunántúlon pedig reggeltől vált át a halmazállapot havas esőre, esőre. Délutánra jórészt megszűnik a csapadék. Az északnyugati, északi szél a Dunántúlon megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű - írják a meteorológusok.

Hétfőn a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett általában sok lesz a felhő felettünk. Néhol előfordulhat hózápor, havas eső zápor. Az északi szelet a Nyugat-Dunántúlon és a Zemplén körül élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.18 18:01

Miért hazudhatnak közpénzen ezek az ingyenélők?
Meg kell szüntetni a közpénzes főállásukat, dolgozzanak saját zsebből, saját bevételre.
Az újabb hazugságuk szerint nálunk már esnie kellene a hónak, de semmi.
Az ónos riasztásuk is hazugság volt nálunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Lizabetty, 2020.01.18 16:19

@Papa Joe: mióta O1G van hatalmon, csak arról a napról tudnak pontos "előrejelzést" adni, ami már elmúlt de akkor is csak nagyjából.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Papa Joe, 2020.01.18 16:03

A hét közepén még azt mondták, hogy a hétvégére plusz 10fok várható... Szuper
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html