Elszállt minden remény - rossz hírt közölt az OMSZ

Nulla százalék körüli az esélye most az igazi télnek karácsony környékén. Addig biztosan kitart a nagyon enyhe idő, hónak pedig nyoma sem lesz a következő 8-10 napban - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2019. december 13. péntek, 17:27
Fotó: Pixabay

Éjszaka jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főleg az Alföldön nagyobb területen szakadozottabbá válhat a felhőtakaró. Nyugat felől egy újabb, intenzív csapadékzóna éri el a Dunántúlt, az eső mellett elsősorban az Alpokalja magasabban fekvő részein (éjjel esetleg a Bakonyban) havas eső, havazás is előfordulhat.

Szombaton a felhő- és csapadékrendszer kelet felé halad, az esti órákban hagyja el az északkeleti határszélt. Mögötte reggeltől nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, a Dunántúl nagyobb részén a nap is kisüthet több órára. A késő délutáni, esti órákban az Észak-Dunántúlon néhol ismét előfordulhat futó zápor. A déli, délkeleti szél éjszaka északira, északkeletire fordul, amelyet élénk, néhol erős, ma délután Sopron közelében akár viharos széllökések is kísérhetnek. Szombaton délnyugatira fordul a szél, és helyenként megélénkül - írják a meteorológusok.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 2 és 9 fok között várható, az Északi-középhegységben az alacsonyabb értékekkel.

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk, az ország nagy részén többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szelet többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK