Nagyon rossz hírt közöltek a meteorológusok

Hidegfront vonul át fölöttünk, amely mintegy 8-10 fokos lehűlést hoz. Országos viszonylatban nem lesz jelentős csapadék. Az elszórtan előforduló esőt, záport havas eső, hó váltja fel. Keddtől száraz levegő érkezik, ezért jelentősen erősödik az éjszakai lehűlés. Éjjelente az ország egyre nagyobb részén fagy várható, sőt a szélvédett fagyzugokban -8 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. március 29. vasárnap, 14:58
Fotó: Getty Images

Hétfőre virradó éjszaka észak, északnyugat felől fokozatosan erősen megnövekszik a felhőzet, és északkeleten helyenként zápor, hózápor, az Alpokalján havas eső, havazás előfordulhat. Az északnyugati, illetve északkeleten az északi szél az esti gyengülés után az éjszaka második felében ismét erősödni kezd. A hőmérséklet hajnalban 0 és +5 fok között alakul.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, elsősorban a nyugati határnál, északkeleten és a középső országrészben néhol eső, havas eső, havazás is valószínű. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között valószínű.

Kedden az összefüggő felhőzet a nap első felében dél felé elvonul, mindenütt kisüt a nap, de erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Csapadékra nagyobb eséllyel hajnalban és délután számíthatunk havas eső, hózáporok formájában. Az északi, északkeleti szél az Alföldön megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és +2 fok között várható, de az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 10 fok között valószínű - írják a meteorológusok.

Szerdán többórás napsütés várható nappali gomolyfelhő képződéssel, de ezekből csapadék nem alakul ki. Az északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -7 és -2 fok között várható, de a fagyzugokban -8, -10 fokig is lehűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 11 fok között várható.

HOZZÁSZÓLÁSOK