A meteorológusoknak van jó és rossz hírük is

Péntekig továbbra is anticiklonális hatások érvényesülnek, marad a csapadékmentes, napos idő. Szombaton ugyan gyenge hidegfront érkezik, de az ország legnagyobb részére nem hoz csapadékot, folytatódik a szárazság - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. április 22. szerda, 16:26
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

Csütörtökre virradó éjszaka derült vagy gyengén felhős idő várható. Csapadék nem lesz. Az északkeleti, keleti szelet helyenként élénk lökések kísérik. Hajnalra többnyire 2 és 7 fok közé csökken a hőmérséklet, de a Balaton vidékén enyhébb, a Kisalföldön, Viharsarokban, északi völgyekben néhol hidegebb lehet, a fagyzugokban gyenge fagy is várható.

Csütörtökön derült, száraz időre számíthatunk, csak az északkeleti és déli, délkeleti tájakon lehetnek gomolyfelhők az égen. Az északkeleti szelet többfelé élénk lökések kísérik, majd késő délutántól gyengülő, változó irányú légmozgás várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 21 fok között alakul.

Pénteken fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel. Csapadék nem lesz. A délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet tág határok között 0 és +10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 24 fok között alakul.

Szombaton változóan felhős lesz az ég, többórás napsütés várható. Egy átvonuló gyenge hidegfrontnak köszönhetően helyenként - nagyobb számban az északkeleti megyékben - zápot, sőt északkeleten néhol zivatar is lehet. Másutt csapadékra kicsi az esély. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, sőt a hidegfront átvonulásakor viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK