Érkezik a várva várt időjárási fordulat

Most nem romlik el az időjárás a hosszú hétvégére. Szerdán még továbbra is záporok, zivatarok képződnek, csütörtöktől viszont túlnyomóan napos, gyengén felhős, csapadékmentes idő várható - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. augusztus 18. kedd, 14:26
Fotó: MTI Fotó / Mohai Balázs

zerdán a gomoly- és fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Összességében többfelé alakulhat ki záporeső, zivatar, helyenként felhőszakadás. Éjszaka a Dunántúlon csökken a felhőzet, keleten, északkeleten azonban sok lesz a felhő és a záporok, zivatarok mellett tartós eső is eshet.

Holnap az ország nagyobb részén gomolyfelhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, helyenként záporral, zivatarral. Ugyanakkor északkeleten csak rövid időre szakadozhat fel a felhőzet, további eső, zápor várható. Az északnyugatira forduló szelet ma élénk, holnap már néhol erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 23 és 28 fok között les, de a felhős északkeleti tájakon csupán 21, 22 fok várható.

Csütörtökön napos idő várható általában kevés felhővel. A keleti, északkeleti megyékben lehet kicsivel több a gomolyfelhő, arrafelé néhol zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északi, északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul - írják a meteorológusok.

Pénteken napos idő várható, emellett főként keleten képződhetnek gomolyfelhők, de ezek csapadékot nem adnak. A változó irányú szél általában gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK