Már látszik az előttünk álló 6-8 nap időjárása

Az előttünk álló 6-8 nap során lényeges változás nem valószínű időjárásunkban. Nagyrészt napos, száraz, csendes idő várható, többnyire gyenge vagy mérséklet légmozgással - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. szeptember 10. csütörtök, 14:08
Fotó: Napi.hu / Szabó Zsuzsanna

A hőmérséklet sem sokat változik egyik napról a másikra, a hűvös hajnalokat meleg, nyárias délutánok követik 30 fok közeli felmelegedéssel.

A sok napsütés és a fátyolfelhők mellett csütörtökön elsősorban az ország északi felén, pénteken a Dunántúlon és hegyvidékeink térségében lapos gomolyfelhők is megjelennek az égen, de ezek csapadékot nem adnak. Éjszaka az északkeleti határnál erősebben felhős tájak is lehetnek, a Dunántúlon pedig néhol párássá válhat a levegő, ködfoltok képződhetnek. Ma a Dunántúlon az északnyugati, éjszakától a Dunától keletre az északkeleti szél élénkül meg.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 15 fok között alakul, az északi szélvédett völgyekben lesz a leghidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 25 és 29 fok között várható.

Szombaton napos idő várható gomoly-, illetve fátyolfelhőkkel. Csapadék nem lesz. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Vasárnap napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nem várható. Az északi szél néhol időnként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

HOZZÁSZÓLÁSOK