Estétől nyugat felől csökken a felhőzet, a csapadék kelet felé helyeződik. Csütörtökön az ország nagy részén gomolyfelhős, napos idő várható, de eleinte a Duna-Tisza közétől keletre még erősen felhős lesz az ég, és több helyen lehet eső, zápor, majd délelőtt ott is szakadozik, csökken a felhőzet, kisüt a nap, a déli óráktól már sehol sem valószínű csapadék.

A szél északnyugatira, északira fordul, és megélénkül, helyenként megerősödik, holnap a Bakonyban, és a Balaton térségében viharos széllökések is lehetnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 15 és 20 fok között várható.

Pénteken a fátyol-, illetve a kevés gomolyfelhő mellett sok napsütés várható. Csapadék nem lesz. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul - írják a meteorológusok.

Szombaton kevés gomoly- és a sok fátyolfelhő mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Csapadék napközben nem várható, de estefelé a nyugati határvidéken néhol már eshet. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkülhet meg az északnyugatira forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Vasárnap a Nyugat-Dunántúlon erősen felhős időre számíthatunk, míg másutt a vastagodó felhőzet mellett több-kevesebb, főként szűrt napsütés valószínű. Elsősorban a Dunántúlon fordulhat elő napközben elszórtan eső, záporeső, majd estétől már egyre több helyen eshet. Az ország nyugati felében megélénkül, időnként megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de a felhősebb északnyugati tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.