Néhol megmaradhat a hó, de nem lesz hosszú életű

A most átvonuló ciklon nyomában reggelre lesznek helyek, ahol kifehéredik a táj. A hóréteg viszont nem lesz hosszú életű - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2020. december 9. szerda, 17:39
Fotó: MTI Fotó / Czeglédi Zsolt

Északkelet is megnövekszik a felhőzet, és éjszaka már mindenütt borult lesz az ég. Egyre többfelé várható eső, eleinte az Alpokalján, majd nyugat felé haladva több helyen havas esőbe, havazásba vált át a csapadék. Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, reggel, délelőtt még várható eső, a Dunántúlon havas eső, a magasabb helyeken havazás, majd a csapadékzóna észak felé helyeződik, délután már csak északon lehet helyenként csapadék.

A keleti, a Dunántúlon az északnyugati szél néhol még megerősödik, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. Csütörtökön néhol megélénkül a Dunántúlon az északnyugati, keleten a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 3 és 9 fok között alakul.

Pénteken többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, csak kevés helyen süthet ki rövid időre a nap. A keleti határvidéken gyenge eső is lehet, másutt pedig szitálás fordulhat elő. Csak Sopron és a Fertő körül élénkülhet meg a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul - írják a meteorológusok.

HOZZÁSZÓLÁSOK