Pénteken északon, északkeleten változóan, másutt többnyire erősen felhős lesz az ég, főként délkeleten, keleten várható havazás, esetleg néhol havas eső is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, a Nyugat-Dunántúlon helyenként meg is erősödik. A hőmérséklet délután általában 5 és 9, délkeleten 1 és 4 fok között várható. Késő estére +2 és -5 fok közé hűl le a levegő.

Szombatra virradó éjszaka az ország nagy részén csökken a felhőzet, de délkeleten továbbra is sok lesz a felhő, ott eleinte helyenként havazás még lehet. Az északi, északkeleti szelet néhol élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között valószínű, de a havas északkeleti tájakon ennél kissé hűvösebb is lehet.

Szombaton napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -6 fok között alakul, de a hóval borított északkeleti tájakon néhány fokkal hidegebb valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között várható.

Vasárnap éjszaka többnyire gyengén vagy közepesen, napközben közepesen vagy erősen felhős időre számíthatunk. Csapadék nem várható. A délkeleti szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -6 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között várható. (Már az akadémia is a szélsőséges időjárásra figyelmeztet.)

Hétfőn többnyire erősen felhős időre számíthatunk, helyenként kisebb eső előfordulhat. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között várható.

Kedden változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Helyenként kisebb eső, zápor előfordulhat. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között valószínű.

Szerdán többnyire erősen felhős időre számíthatunk, szórványosan várható eső, zápor. A délnyugati, déli szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

A kép forrása unsplash.com.