Szerdán a vastag fátyolfelhőzet mellett legfeljebb szűrt napsütés valószínű, számottevő csapadék nem lesz. A délnyugati szél nagy területen erős, a Dunántúl nyugati felén viharos lesz, majd estétől mérséklődik a légmozgás, de erős lökésekre továbbra is számítani kell. A hőmérséklet délután 18 és 22, késő este többnyire 9 és 16 fok között várható.

Csütörtökre virradó éjjel kezdetben szakadozott, többnyire vastag fátyolfelhőzet lesz felettünk, majd nyugat felől megvastagszik a felhőzet. Hajnalban a Dunántúlon már eső, zápor lehet. A délnyugati szél többször megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Csütörtökön keleten néhány órára még kisüt a nap, majd nyugat felől ott is erősen megnövekszik a felhőzet. Egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar. A délnyugati szelet többfelé élénk lökések kísérik, majd délután a szél a Dunántúlon, estétől keletebbre is egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, és megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 14 és 20 fok között alakul, napközben keleten lesz a melegebb.

Pénteken északnyugaton már reggelre csökken a felhőzet, másutt eleinte erősen felhős időre számíthatunk, majd egyre nagyobb területen süt ki a nap, legkésőbb délkeleten. Napközben egyre kevesebb helyen, kora délután már csak a Dél-Alföldön várható eső, zápor, majd mindenütt megszűnik a csapadék. Az északias szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Szombaton napos időre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű. A délkeleti, keleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 20 fok között várható.

Vasárnap napos időre számíthatunk kevés gomolyfelhővel. Csapadék nem lesz. A délkeleti szelet élénk, többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

A kép forrása: Pixabay.