Így működik a taxisbűnözés Pesten

Most, hogy minden taxi egyformán sárga, még kevésbé tűnnek fel a hiénák. A 2013-ban elfogadott taxisrendelet, majd ennek idei módosítása több szigorítást hozott az illegális taxisok visszaszorítására. Ez az Ubert ellehetetlenítette, miközben a taxis maffiózók máig szabadon cirkálnak. Hogy lehet, hogy mindenki látja őket, mindenki ismeri őket, mégsem lehet ellenük tenni semmit? Tarlós is megelégelte a helyzetet.
Index.hu, 2016. szeptember 16. péntek, 12:55
Fotó: Napi.hu

Tavaly decemberben egy reptéri dolgozót ütött le egy taxis hiéna. Az idei Szigeten az egyik szigszalaggal javította át autóján a 280 forintos kilométerdíjat 1280-ra, egy másik pedig 25 ezer forintot akart fizettetni egy ír utassal, majd felvitte a budai hegyekbe, megütötte, és otthagyta - írja az Index.

Előfordult olyan is, hogy egy hiéna beköpött egy másik taxi ablakán, nemrég pedig taxist üldöztek a rendőrök, akinél aztán drogot találtak. Ezen a héten taxisok vertek meg egy angol férfit a Thököly úton. Az utas szóvá tette, hogy a taxióra ezer forintonként ugrott, de mint kiderült, barátnőjével együtt ő is hibázott, amikor fizetés nélkül, és az egyik taxis telefonjával a kezükben akarták elhagyni a helyszínt.

Az okokról és a módszerekről az Indexen olvashat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2016.09.16 16:31

Uber come back! Taxi never ever!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

laci_52, 2016.09.16 13:55

Az utóbbi években munkám miatt sokat voltam kint a pesti éjszakában. A taxisok az éjszaka rémei. Közlekedési szabályok számukra nem léteznek, simán átmennek a piroson, 100-zal száguldoznak a városban és megállnak a keskeny egyirányú utca közepén akár félórára is, ha utast várnak, hiába van már mögöttük három autó. Egy ilyen esetben az egyiket csak egy nagy pofon kilátásba helyezésével sikerült odébb küldeni.

Rengeteg rendőr van kint éjszaka, sok autóst megállítanak, de olyant nem láttam, hogy taxist meszeltek volna le. Vajon miért?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html