Az Airbnb honlapján olvasható szöveg szerint idén átfogó kezdeményezést indítottak az előítélet és diszkrimináció elleni küzdelem jegyében az Airbnb közösségén belül. Ezen kezdeményezés eredményeként mindenkit arra kérnek, hogy az Airbnb használatának folytatásához csatlakozzon a közösségi vállaláshoz, amely így szól:

Vállalom, hogy az Airbnb közösségéhez csatlakozók iránt - fajtól, vallástól, nemzeti hovatartozástól, etnikumtól, fogyatékosságtól, nemtől, nemi identitástól, szexuális orientáltságtól vagy kortól függetlenül - tiszteletet tanúsítok előítélet vagy elfogultság nélkül.

A vállalást november 1-jén vagy azt követően, az Airbnb webhelyére, mobil- vagy táblagépes alkalmazásába való bejelentkezéskor, illetve ezek valamelyikének megnyitásakor automatikusan megjelenítik, és kérnek fel az elfogadására.

Ha a használó ezt elutasítja, nem használhatja többé az Airbnb-t vendégfogadásra vagy szállásfoglalásra, és felkínálják számára a fiók törlésének a lehetőségét. A fiók törlését követően lemondják a jövőbeni foglalásait. Böngészni továbbra is majd az Airbnb-t, azonban  szálláshelyet foglalni vagy vendéget fogadni nem.