Íme, a tankönyvek legfrissebb árlistája

Megjelent a 2018-2019-es tanítási év tankönyveinek árlistája. Vannak ingyenes példányok és 10-20 ezer forintos spéci kötetek is.
Csernátony Csaba, 2018. április 5. csütörtök, 10:23
Fotó: Napi.hu

Megjelent a legújabb 2018/2019-es tankönyjegyzék. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának terjedelmes - 956 oldalas (pdf) - felsorolásában szerepelnek az árak mellett az is, hogy az adott könyv milyen nehéz, melyik kiadótól származik.

A listában feltüntetett ár az a legmagasabb összeg, amelyen a kiadó az iskolai terjesztés keretén belül a tankönyvet az adott tanévben forgalmazhatja.

Vannak ingyenes könyvek, akadnak 1-2 ezer forintos angol vagy német nyelvkönyvek. Ebben az ársávban szerepel több történelemmel foglalkozó tankönyv. A szakképzéshez szükséges tankönyvek közül például a bútorasztalosoknak szánt egyik kötet 4000 forintba kerül. Akad a listán biológiáról és járványtanról szóló könyv is több mint 3 ezer forintért.

A drágább könyvek közé sorolható például a szerb népismeret-néprajzhoz tartozó egyik kiadvány, amelyért 18 ezer forintot kérhetnek, de van még alsósoknak görög ének-zene tankönyv 20 ezer forintért is.

A teljes listát itt nézheti meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK