Itt a friss meteorológiai jóslat a hétvégére!

Változékony időjárásnak nézünk elébe: napsütés, köd, borult ég és változatos csapadékformákra egyaránt számítani lehet - írja honlapján az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Szász Péter, 2017. november 30. csütörtök, 13:49
Fotó: Shutterstock

Szombaton délkelet felől megnövekszik a felhőzet, a Dunától keletre borongós idő várható. Másutt viszont általában kevés lesz a felhő, de reggel foltokban párás, ködös lesz a levegő.

A Tiszántúlon helyenként eső, havas eső előfordulhat, de a mennyisége jelentéktelen lesz. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8, -2, a szélvédett, havas tájakon -12, -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +4, a tartósabban ködös részeken -3, -1 fok között valószínű.

Vasárnap átmeneti felhőzet-csökkenés után dél, délkelet felől újra megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, napközben hozzávetőlegesen a Záhony-Barcs vonaltól délkeletre beborul az ég. Másutt kisüt a nap, miután az éjszaka képződő ködfoltok megszűntek.

A déli óráktól délen, délkeleten, majd késő délután, estefelé az Alföld északi felén is várható havazás, havas eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -6, +1, a szélvédett, havas tájakon -12, -8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +4, a tartósabban ködös részeken -3, -1 fok között valószínű.

HOZZÁSZÓLÁSOK