Itt az új, hatnapos időjárási előrejelzés!

Szeles időnk lesz vasárnap. Hétfő estétől, kedden és szerdán is többfelé eshet hó, havas eső, eső - jósolják a meteorológusok.
Domokos Erika, 2018. február 17. szombat, 19:05
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Vasárnap délelőtt egyre kevesebb helyen lehet gyenge havazás, délen havas eső, majd délután észak felől már csökken a felhőzet, kisüt a nap, és csapadék sem lesz. Sokfelé megélénkül az északira, északkeletire forduló szél, sőt a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten erős széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 3 és 6 fok között várható - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Hétfőn eleinte délnyugat kivételével napos idő lesz, majd mindenütt megnövekszik a felhőzet. Estétől dél felől egyre többfelé várható havazás, havas eső, délkeleten, keleten eső is. Az északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2, -10, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.

Kedden többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható havazás, délkeleten, keleten havas eső, eső is eshet. A keleti, északkeleti szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +5 fok között alakul.

Szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Többfelé várható havazás, délkeleten, keleten havas eső, eső is eshet. A keleti, északkeleti szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +1, -4, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +5 fok között alakul.

Csütörtökön erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon, északkeleten lesz szakadozottabb a felhőzet. Délen többfelé, északon helyenként várható havazás, délkeleten, keleten havas eső, eső is lehet. Az északi, északkeleti szél megélénkül, több helyen helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1, +5 fok között alakul

Pénteken eleinte erősen felhős lesz az ég, majd észak felől felszakadozik a felhőzet. Északon nem valószínű csapadék, délen kezdetben még többfelé valószínű havazás, majd ott is megszűnik. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2, +3 fok között alakul.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

HOZZÁSZÓLÁSOK