Itt az újabb rezsitörvény - újra változhatnak a közműszámlák

A szippantott szennyvízre vonatkozó rezsicsökkentésről, valamint egyes törvényeknek a további rezsicsökkentéssel összefüggő módosításáról nyújtott be törvényjavaslatot Németh Szilárd István Fidesz-képviselő pénteken az Országgyűlésnek. A közszolgáltatóknak ezentúl a számlán jól láthatóan fel kell tüntetni a rezsicsökkentés eredményeképpen jelentkező megtakarítás összegét.
Major András, 2013. május 17. péntek, 17:03
Fotó: Napi.hu

A képviselői önálló indítvány szövegezése a korábbi rezsicsökkentési törvénymódosítások sémáját követi, eszerint a szennyvízszippantás díja a 2013 . július 1-jét követő időszakban nem haladhatja meg a január 31-én jogszerűen alkalmazott díjtételek és egyéb számlaelemek alapján, ugyanazon feltételekkel számított összeg 90 százalékát.

A módosító a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvényt is megtoldja, a szerződésszegés esetére kötbérfizetési kötelezettséget kilátásba helyezve. Ezek szerint a közszolgáltató a fogyasztóvédelmi hatóság által megállapított szerződésszegése esetén minden érintett számlára vonatkozóan számlánként összesen 10 000 forint kötbért köteles fizetni a szerződésszegéssel érintett természetes személynek.

Továbbá, a javaslat szerint a különféle közszolgáltatók az általuk kibocsátott számlán kötelesek "jól láthatóan, színes mezőben kiemelve feltüntetni a rezsicsökkentés eredményeképpen jelentkező megtakarítás összegét.

Az indoklás szerint a törvényjavaslat elsődleges célja a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz (szippantott szennyvíz) és a kéményseprő-ipari közszolgáltatás díjának 10 százalékos csökkentése a Fidesz frakció javaslata alapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2013.05.17 18:56

A megtakarított összeget csakis narancssárga hátterű téglalapban tartalmazza majd a számla?

Vajon miért?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

francois, 2013.05.17 17:18

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html