130 millió nem elég, hogy tiszta legyen a II. kerület

Alultervezte a járdatakarítás költségét a II. kerületi önkormányzat, ezért plusz forrást kell bevonni ahhoz, hogy 80 ezer négyzetméternyi felület tiszta legyen.
Szász Péter, 2019. november 23. szombat, 07:10
Fotó: Getty Images

A budai kerület közgyűlése még idén áprilisban döntött úgy, hogy saját leharcolt járdatakarító gépeik helyett nem újat vásárolnak, hanem takarítási szolgáltatást vesznek igénybe.

Az önkormányzat előző vezetése akkor úgy becsülte, hogy 4 járdatisztító gép 8 hónap nyári és 4 hónap téli üzemidővel, 80 ezer négyzetméter járda tisztításával, illetve sikosságmentesítésével (anyagköltséggel együtt), az összegyűjtött hulladék kezelésével nettó 130 millió forintot emészthet fel.

A testület meg is szavazott 2019-re 75, 2020-tól 2022-ig pedig évi 130 millió forintot erre a célra.

Az önkormányzat augusztus elsején kiírta a tendert, egy hónapos határidővel. Bár az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerben nincs nyoma annak, hogy miként alakult a közbeszerzés sorsa, a II. kerületi önkormányzat jövő keddi ülésének napirendjei között szerepel egy előterjesztés a takarítási szerződéssel kapcsolatban.

Ebből kiderül, hogy a határidőig csak egy ajánlat érkezett be, amely meghaladja a 130 millió forintos keretösszeget. Mivel azonban a kerület nem kíván lemondani erről a szolgáltatásról, ráadásul a korábbiaknál magasabb színvonalon, ezért meg kell emelni a keretet.

Az Őrsi Gergely polgármester által jegyzett határozati javaslat a 130 millión felül további évi 34 millió forintot biztosítana erre a célra.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

2elkedo, 2019.11.24 11:51

Jàrdatisztitàs? A kerulet nagy részèben a jàrdàkat nem tisztitani kéne, hanem javitani, ujjàépiteni! A jàrdàk nem érdemlik a nevuket.....Nyaktoro àllapotban vannak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html