Koronavírus: nem lesz újabb országos lezárás Magyarországon

Meghaladhatja a várakozásokat, és az uniós átlagot a magyar gazdaság idei teljesítménye - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságszabályozásért és stratégiáért felelős államtitkára az MTI beszámolója szerint.
Domokos László, 2020. július 28. kedd, 13:56
Fotó: Getty Images

A magyar kormány folyamatosan értékeli a nemzetközi helyzetet, ezek alapján pedig kedvezőnek látja az ország, és a legfontosabb magyar exportpiacok kilátásait. A német üzleti hangulat meghaladta a válság előtti szintet, az euróövezetben a megrendelési állományok biztatóan alakulnak. A járvány kiújulása a kontinens nagy részén kevésbé fenyegető, mint másutt, a Föld csaknem 200 állama közül a 20 legjobban védekező majdnem fele európai - Magyarország is az utóbbiak közé tartozik.

Augusztus végétől, a Gazdaságvédelmi akcióterv harmadik szakaszában újabb támogatások nyílhatnak meg a vállalkozások előtt.

A védekezés folytatásában a kormány figyelembe veszi a nemzeti konzultáció eredményét, újabb országos lezárás lehetőségével ugyanakkor már nem számol - tette hozzá a politikus.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

csodacsampi, 2020.07.28 14:50

Nehogy már hozzáértő szakemberek mondják meg,mikor vírus a vírus ! Pártkatonák,turul-nyaloncok,s nem utolsó sorban a "csuti-csen" viktor majd eldönti a kérdést !!! Eseteg bedob néhány Soros bakancsot, migráncsos turuldumát, oszt lehet hozsannázni,a nagy megmentőt,a nagy organizátort !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html