Jön a dupla családi pótlék - íme, a tudnivalók

Augusztusban dupla családi pótlékot kapnak a családok, hogy könnyebben tudjanak készülni az iskolakezdésre - jelentette be nemrég Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. A támogatás rendhagyó időpontban érkezik, mutatjuk, mikor.
K. Kiss Gergely, 2017. augusztus 6. vasárnap, 07:21
Fotó: Napi.hu

A politikus szerint sok családnak fokozott anyagi megterhelést jelent az iskolakezdés, a kormány úgy döntött, hogy a szeptemberi családi pótlékot több mint egy héttel korábban folyósítják. Így augusztusban a családok kétszer, a hónap elején és a hónap végén is kapnak családi pótlékot, hogy az iskolakezdéshez szükséges felszereléseket időben meg tudják venni.

A minisztérium hirdetménye alapján a családi pótlék rendszerint minden hónapban az első három nap valamelyikén folyósítják. Augusztusban viszont 1-e mellett 24-én is küldik a pénzt postai úton, illetve 25-én utalnak bankszámlára. Legközelebb viszont csak október 2-án kapják a juttatást a jogosultak.

Felhívják a figyelmet, hogy bankszámlára utalásnál a jóváírás az utalási napot követő 1-2 nap múlva megtörténik, míg postai kifizetés esetén 4-6 nap múlva kapják meg a családok a kiutalt ellátást. A támogatás utalása mindkét fizetési módnál ugyan azon a napon történik.

HOZZÁSZÓLÁSOK