Ötvenezer forintos emlékérme jön és a kutyák is kapnak egy sorozatot

Elkészült a jegybank 2019-es emlékérme-menetrendje. Az egyik érme színarany lesz, 50 ezer forintos névértékkel, de lesz vizslás érme is.
Csernátony Csaba, 2018. november 15. csütörtök, 12:19
Fotó: Napi.hu

A jelenlegi tervek szerint 10 témában összesen 17 emlékérme kerül forgalomba jövőre - derül ki a Magyar Nemzeti Bank és a Magyar Pénzverő tájékoztatásából. Egy arany, hat ezüst és három önálló színesfém emlékérme szerepel a menetrendben, valamint a nemesfém emlékérmék színesfém változatai is kaphatóak lesznek.

"Folytatódnak a korábbi években megkezdett, a gyűjtők körében népszerű emlékérme-sorozatok, egy új, a nyilvános konzultáció alapján várhatóan sikeres sorozat indul a magyar pásztor- és vadászkutyafajták bemutatására. Emellett jeles tudomány- és művészettörténeti évfordulók egyaránt megjelennek az érméken" - közölte a jegybank.

Elsőként január 19-én "Árpád-házi magyar szentek" sorozatba tartozó érme jön, amely Árpád-házi Szent Piroskának állít emléket. Az egyik aranyból készül, névértéke 50 ezer forint, a színesfémből készült verzió névértéke pedig 2 ezer forint.

Emellett emlékérme készül a Himnusz megzenésítésének 175. évfordulójára, de Benczúr Gyula, Eötvös Lóránd, Munkácsy Mihály, Kandó Kálmán emlékére is készül egy-egy érem. A kutyás sorozat a 2 ezer forint névértékű magyar vizslás érmével indul, ez várhatóan 2019. szeptember 30-án jelenik majd meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2018.11.15 15:08

Oszt ki nem xarja le. Német juhászom van, nekem az a kutya, és az euro a kedvenc pénzem.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html